tisdag 16 oktober 2007

Tutta med TOFSDet blev en trivsam afton i torsdags på Filmstaden i Råsunda då Ekman-sällskapet bl a firade Tutta Rolfs 100-årsdag tillsammans med TOFS, Thor Modéen-sällskapet.

Tutta Rolfs 100-årsdag har kommit lite i bakgrunden till Zarah Leanders, men Tutta är också värd att fira.

Det gjorde vi genom att titta på mästerverket Sara lär sig folkvett i Filmstadens lilla stofilsalong med den något osannolika kombinationen champagne och popcorn i knät. Även punsch förekom. Det blev naturligtvis allsång till filmens främsta musikinslag, Nu ska vi opp, opp, opp, opp mot den gryende kärlekens topp (flitigt utnyttjad som pausmusik på TV när jag var barn). Tekniken (hackande dvd-kopia) pressade vårt tålamod till bristningsgränsen, men vad gör man inte för Tutta och Håkan Westergren när dom super ner sig och demolerar ett vardagsrum iförda aftonklädsel?

TOFSarna var uppklädda i matchande mörka kostymer och flugor med ordet TOFS diskret tryckt (broderat?) på sidan. Vår Ekman-medlem Clara underhöll med tidstypiska sånger kompade på piano efter filmen. Ulf Kjellström, författare till böcker om Thor Modéen, Åke Söderblom och Sture Lagerwall, underhöll med lärda anekdoter om tidens svenska nöjeskultur vid ofrivilliga pauser i programmet.

Nästa år ska vi fira Tuttas 101-årsdag.

Inga kommentarer: