söndag 20 maj 2007

Rundvandring i Ekmans fotspår
Ekman-sällskapet har haft sitt andra möte. Den här gången för att premiär-testa en rundvandring i centrala Stockholm i spåren efter Gösta & Hasse Ekman, deras liv och verk.
Vädret kunde ha varit bättre, det var inte så varmt som det borde vara i maj, det var mulet och blåsigt. Det gjorde inte så mycket. Det var roligt att få se en del av dom miljöer som jag läst om många gånger men haft en oklar uppfattning om var de låg. T ex Feiths konditori, omsjunget i Evert Taubes förvånansvärt modärnistiska Stockholmsmelodi, som visade sig ha legat på Strandvägen.
Gösta sägs spöka i sin gamla loge på Vasateatern. Vi måste ta oss in där och se om det stämmer.
Efter mötet värmde vi oss på café och gjorde upp planer. Vi måste ha picknick i sommar, gärna tillsammans med TOFS, Thor Modéen-sällskapet, då vi ska äta sill, dricka snaps, prata i näsan, och spela resegrammofon. Vi måste fixa en fin logga till vår förening. Vi har redan fått en stödmedlem som sprang på oss på ett kusligt sätt utan för Oscarsteatern. Nästa möte blir den 9 september, och vi ska besöka Graven på Norra begravningsplatsen.

Och så ett tips: hemsidan Thatfoxhuntingman vars upphovsman ofta uppmärksammar modärnistiska prylar. Ett av dom senaste inslagen är en liten bildkavalkad över den käre Gösta. Värt att kolla upp.

Inga kommentarer: