söndag 14 augusti 2011

Mode utan midjaHej igen.

Under semestern gjorde jag ett besök i Malmö. Och då fick jag ju möjlighet att se utställningen om 20-talets mode som jag tipsade om här.

Det var en verkligt fin utställning.
När man först kom in såg den liten och intim ut, men öppnade sig snart i sal efter sal. Det fanns förstås montrar med klänningar, skor, hattar, baddräkter och accessoarer men inte bara. Man hade även försökt sätta kläderna i sitt historiska sammanhang genom att berätta om hur världen i stort såg ut på 20-talet, och illustrerade det med prylar från tiden, t ex en tidig dammsugare av märket Vampyr eller de nya behändiga kamerorna. Detta fungerade väldigt bra och är ovanligt när det gäller modeutställningar som brukar fokusera på kläderna utan alltför mycket kringhistoria.I en monter hade man byggt upp en budoar så som den kunde ha sett ut vid tiden. Ni ser den här ovanför.

Enda minuset var väl att en del av montrarna hade svart bakgrund vilket gjorde att de svarta aftonklänningarna syntes onödigt dåligt.Utställningen pågår tydligen till december 2012 så det finns gott om tid att se den om man befinner sig i krokarna.

Inga kommentarer: